دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

ادعای فیدان درباره رویکرد ایران نسبت به پروژه "جاده توسعه"

وزیر خارجه ترکیه مدعی شد که ایران در ابتدا نسبت به پروژه جاده توسعه مقاومت می‌کرد اما تهران را قانع کردیم و اکنون از آن حمایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 11
کد خبر: ۲۴۴۸۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در نشست کمیته سیاست خارجی نمایندگان حزب عدالت و توسعه در پارلمان اظهاراتی در خصوص سیاست خارجی این کشور مطرح کرده است.

 

وی در خصوص پروژه "جاده توسعه" که بین عراق و ترکیه به صورت مشترک دنبال می شود، مدعی شد که درباره این پروژه ایران مقاومت داشت. دنیا نیز در قبال آن مقاومتهایی داشت. اما این مقاومت شکسته شد و ایران نیز از آن حمایت می کند. زیرا در دیدارهایی که با ایران داشتیم، به آنها گفتیم که علیه شما در دنیا تحریمهایی وجود دارد و این پروژه می تواند در عین حال یک راه خروج از این تحریم باشد. ایران نیز از این پس این پروژه را می پذیرد. این پروژه برای همه کشورهای منطقه یک پروژه مهم خواهد بود.

 

وزیر خارجه ترکیه همچنین در خصوص کریدور موسوم به زنگزور بین جمهوری آذربایجان و نخجوان اظهار داشت: این کریدور از نظر راهبردی بسیار مهم است. بررسی ها برای عبور آن از ارمنستان دنبال می شود اما اگر در این خصوص مشکلی بوجود آید، عبور آن از ایران نیز بررسی خواهد شد. انتظار داریم که کشورهای منطقه در این خصوص رویکردی سازنده در پیش بگیرند. با ایران در این خصوص دیدارها و مذاکرات ادامه دارد.

 

فیدان همچنین با اشاره به تحولات منطقه و موضوع فلسطین اظهار داشت: ما سالهاست که در میادین بین المللی فشارهای دیپلماتیک علیه اسرائیل را دنبال می کنیم و پس از مدتها، میوه این اقدامات در حال رویش است. فشار بین المللی به اسرائیل به سرعت در حال افزایش است و اسرائیل به تدریج تنها می شود. در دادگاه بین المللی لاهه علاوه بر آفریقای جنوبی، سایر کشورها نیز خواستار اضافه شدن هستند. 

 

وی ادامه داد: ما نیز به عنوان ترکیه به این پرونده اضافه خواهیم شد. به این ترتیب اسرائیل، هم در میدان دیپلماسی و هم در میدان حقوقی تنها خواهد شد. به سیاست خود در قبال تنهایی بین المللی اسرائیل و دفاع بین المللی از فلسطین ادامه خواهیم داد. 

 

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به افزایش کشورهایی که فلسطین را به رسمیت می شناسند به حدود 150 کشور، گفت: فکر می کنیم که این تعداد افزایش نیز خواهد داشت. همه دنیا محق بودن فلسطین را پذیرفته است. اینجا بجز طرح دو دولتی، راه حل دیگری وجود ندارد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار